Saturday, 25 October 2014

RuMaH bErTuKaR RuPa

Rasanya almost 2years dh sya beli umah ni...

So masa hujung2 pregnancy aritu en. Suami cadang nak make over rumah ni 

So..sempat la g tempah kitchen kabinet kat sri gombak aritu.

Janjinya after deposit made within 2 weeks dia akan start processing our order...

Tapi...sampaila sya deliver langsung tiada progress.

Even sya dh deliver pun, dapur saya masih lagi rupa yg sama 

Dapur kami kecil je..lama betoi dia nak buat yek.

Sudahnye diorang start pasang masa saya tgh bergantung di kampung..

Kejap je pun nak blh siap.

By stages ar...

Mula2 dia dog cabut segala bagai sinki ke pape kat dapur tu.

En. Suami pun dh clearkan dapur tu...merata ceruk ar letak 

Barang2 dapur..Ada kt ruang tamu laa...dlm bilik la...kat luar umah pun ado...

Pastu baru dia pasang rangka.then dia pasang table top,pintu kabinet,sinki, dapur, n hood.

Finally bru dia wiring sana sink.

Kami table top solid surface warna putih Kim (satu kesilapan besar sebuah bila memasak dia Cepat kotor).pintu lak warna merah garang n putih susu.semuanya 3G glass...part bawah je pintu warna dark cocoa kayu n bukan 3g glass...

 malangnya..1pintu tu warna dia salah, bukan putih susu, tp putih gading. Dh selalu sya call/wasap diorang bru last week diorang dtg tanggalkan pintu yg slah tu.bila dia nak ganti bru..tgu  Jelah...

Dinding umah lak en. Suami dah setel upah org cat warna white lily n cocoa. Syiling kapur pun semua setel masa sya tgh pantang di kampung.

Lantai laminate lak from Inovar,last week bru psg...wallpaper dh bli lma dah, tp en. Suami bz.so xpsg la lagi...

Sorry ar entry tanpa gambar..camera phone sya rosak daa..

In shaa Allah bila dh siap completely sya uploadkan gmbr..

Thursday, 23 October 2014

NeW BaBy

salam...

Dh lma x memblogkan  
 diri 

Huhuhu...

Malas 

Banyak keje....

Well...a new baby in da house




Ni hasil kerja kakak n abg dia ptg td...

Uminya dok bt keje kt dapur 

Diorang berdua kerjakan si adik 

😆😬😬😆

Monday, 16 December 2013

ReAdInG MoDe MeNjElMa KeMbAli

as salam...

keje saya cuti sekolah ni dok hadap internet jela..

dok blog walking bagai..then taula pasal BIG BAD WOLF (bbw)

last year saya xsempat nak gi

masa tau tu pun dah lewat...

so this yr bila tau je saya terus booking my husband awal2...

dr sehari ke sehari dok postpone...

org bz keje..saya n anak2 je cuti...

sudahnye 2nd last day baru dapt gi...

sekalinya on da way ke sana...masya Allah

jammed gilos!!!!!!!more than 3 hours nak boleh sampai ke MIECC tu...

en husband saya membebel la dlm kete..siap ckp next yr xyah pegi dah...

kebetulan hr hujan lak..nak cr parking semua penuh

so kami parking la dekat kan mines wonderland ke hapa ntah...yg pasti ada patung rimau besar kat ctu...

then nak cross ke MIECC tu lak rupanya laluan kat ngan parking belakang mines n miecc tu air longkang melimpah...

ambik kau..xpasal2 kami meredah air longkang yg mcam air teh pekat tu...

habis terendam kasut saya...waawaawawa

dah le air longkang...

bila masuk je dlm hall tu..fu yoo..banyak gilos buku...

penin kepla lak nak memilih...since dah hujung2 buku bnyak dah berterabur...

anak2 lak dok ngamuk nak main kat atas...

dok kalut2 tu saya rembat jelah buku mana ada..tu pun 3x saya pusing...

semua buku anak2 je beli...

9buah buku total cost rm64!!!!

memang berbaloi la...buku budak2 yg tekan kuar muzik tu baru rm10..

kat kedau buku xdapt le harga tu...

masa nak balik pun sangkut jammed gak..

wawawaa...so this will be my first n last time le jawabnye...

next yr klu nak gi kena g on the first day n with someone else la..my cousin perhaps...hehehe

then, next daynye..sesudah subuh saya ajak en suami teman g pwtc lak

ada 1 malaysia book expo...hehehe

yelah masa g BBW xdpt pun buku untuk saya..

so gi book expo ni lah borong novel saya lak

disebabkan suami saya nak outstation ke melaka thari tu nanti,,awal2 pagi saya masak lunch..hehehe

bfast kat luar je nanti masa nak g pwtc...

manala tau kot2 sangkut jammed ke pwtc lak...lambat pulak sampai umah...

so b4 kuar lunch dah siap...en somi pun dah siap packing barng2 dia...

sampai pwtc, rambang mata gak...sudahnya saya beli 7buah novel with total cost of rm121!!!!

every novel dapat diskaun rm5!

murah gilos dr beli online or kedai buku kan..hehehee

6buah karya seni novel, 1buah p2u

masa kami gi tu tgh ada sessi autograp ngan pelakon, penerbit n penulis novel the wedding breaker@arianna rose....

teruja la kejap...tap somi saya siap tanya lagi siapa dia tu???

wawawawa...adoila laki sapa la ni yg xkenal ziela jalil?

nampak sangat dia xmelayan drama tv kan...kah3

so far saya baru je baca bab 1 novel isteri untuk disewa..

tiba2 rasa bersalah sebab dah buka plastik cover dia...huhuhuhu

asigment saya xsiap lagi..wawawawa

due 20jan ni

adoila...either kena buat siap cepat2 untuk baca novel2 tu/ baca novel 1 ni cepat then focus pada asngmnt..

makanya another 6 novels kena sorok la dulu

xleh ada depan mata...iman saya xkuat ni..hehehehe

Tuesday, 3 December 2013

BaNjIr OoOoOo BaNjIr

tgk org update dlm fb memang dah teruk sangat kuantan ni

tempat2 yang xpenah naik air pun dah naik aiir

yg xpenah tenggelam pun dah tenggelam

yg xpenah kena pindah pun dah kena pindah

dugaan...

kebetulan air pasang dan empangan dibuka

sabarlah warga kuantan

tak terkecuali family mertua saya

selama saya kawin klu hujan or banjir2 sblm ni

air xpenah masuk dlm umah

tapi tgk wasap2 family sana smlm air kat bhgn dapur dan bilik tido kami dah paras punggung!!!!

selamt tenggelam la yek katil2, almari2 semua...

so far mereka xpindah lagi

semua tido kat ruamg tamu depan

atas kerusi, sofa...

kat ruang tamu tinggi ckit dari bhgn dapur

tap stil air naik gak paras buku lali...

hopefully pgi ni air surut la hendaknye

aminnnn

Monday, 2 December 2013

HuJaN oOoOo HuJaN

rasanye hari-hari hujan

jemur kain baju semua kering tap sejuk

macam xjemur je kan

macam xbest je kan

biasa angkat jemuran dia kering n kadang2 garing

dah sampai musim tengkujuh...

tgk kat kampung saya pun hujan je..rasanye klu hujan xberhenti lagi mesti banjir kilat kuantan tu..huhuhu

dah tu camne kami semua nak pi holiday lusa ni..musim2 hujan lak..

memang le nak bwak anak2 g waterpark..super jela hujan ke tidak tetap akan basah kan

hopefully diorang xdemam la yek....

yg en. suami saya lak memang bzzzzzz jelah..

smlm bru sampai dr jakarta, arini nak pergi perak lak...

then esok terus ke melaka...

jadila dia main ngan anak2 2jam je pagi tadi...

sian pada anak bujang sya tulah...

bila malm je dok tanya napa abi xbalik2 lagi ni umi?

abi balik lambat ke umi?

tdo dulu yek umi baru abi balik...?

alahai..sedihnye dengar

camne la agaknye anak orang2 businessman yek?

anak2 YB???

anak2 orang politik????

anak2 menteri????

klu en somi saya yg kje as kakitangan awam yg biasa2 je dah bz camni..orang2 yg diatas tu camne bz diorang kan...

wassalam